Ostry sos czosnkowy (prosty i uniwersalny)

Przepis kulinarny

Składniki:

na jedną dużą porcję frytek: 1 duży ząbek czosnku, 2 czubate łyżeczki jogurtu naturalnego, 2 czubate łyżeczki majonezu, 2 czubate łyżeczki ketchupu pikantnego, duża szczypta oregano, sproszkowanej papryki chilli i pieprzu.

Jak przyrządzić?

Wyciskam czosnek i mieszam ze sobą wszystkie składniki, odstawiam na chwilę do lodówki.

Potrzebne przybory:

Wyciskarka do czosnku.

Uwagi:

Świetny, pikantny sos do wszelakich zastosowań, burgery, chipsy, frytki etc.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania2 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt1 zł
Autorhubba

Ostry sos czosnkowy (prosty i uniwersalny): Podobne przepisy

Ostry sos czosnkowy (prosty i uniwersalny): wypróbuj również

Powiązane Tematy