Składniki:
pierś z kurczaka, kostka rosołowa, majonez dekoracyjny, ogórki kiszone, świeże bułeczki.
Jak przyrządzić?
Pierś z kurczaka ugotować w wodzie z kostką rosołową, gotować do miękkości. Po ugotowaniu wyjąć z wywaru, poczekać aż ostygnie, a następnie pokroić drobno, może być w kosteczkę. Pokrojoną pierś przełożyć do miski, dodać kilka łyżek majonezu i wymieszać. Bułeczki rozkroić i na każdą część nałożyć przygotowaną pastę, rozsmarować i na wierzch położyć plasterki kwaszonych ogórków. Smacznego!
Potrzebne przybory:
Garnek, miska, łyżka, nóż, deska do krojenia.
Uwagi:
Uwielbiam te kanapeczki:)
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | dobraa |