Makaron orkiszowy z białym serem, orzechami i arugulą

Przepis kulinarny

Składniki:

400 g makaronu orkiszowego świderki, 200 g białego sera, 20 g orzechów włoskich, oliwa z oliwek, sól, papryka, arugula.

Jak przyrządzić?

Do miski włożyć biały ser, dodać sól, obrane orzechy włoskie (drobno posiekane), całość wymieszać aż powstanie kremowa masa, dodać szczyptę pieprzu. Zagotować wodę z solą i wrzucić makaron orkiszowy, gotować go przez 5 minut. Całość - makaron i krem wymieszać delikatnie w jednej misce, polać śmietaną, dodać liście aruguli, wlać trochę oliwy z oliwek i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Smacznego!

Potrzebne przybory:

Potrawa nie wymaga szczególnych narzędzi.

Jak podawać?

Potrawę można podać na dużym białym talerzu, udekorować listkiem bazylii i papryką.

Uwagi:

Forma makaronu zależy od gustu. Do tego przepisu można zaserwować tagliatelle, nitki czy muszelki. Ważne aby był to makaron orkiszowy. Ma naprawdę wyjątkowy smak.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt30 zł
AutorSabinka

Makaron orkiszowy z białym serem, orzechami i arugulą: Podobne przepisy

Makaron orkiszowy z białym serem, orzechami i arugulą: wypróbuj również

Powiązane Tematy