Fileciki przy ognisku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

filet z piersi, marynata, chleb, czosnek, majonez.

Jak przyrządzić?

Piersi z kurczaka pokroiłam, lekko rozbiłam i marynowałam około 5 godz. Potem zawinęłam w folię aluminiową i ułożyłam na brzegu ogniska (UWAGA - robią się błyskawicznie, można zaglądać w między czasie). W tym czasie piekę kromeczki chleba na patyku aż się zrumienią. Najpierw jedną stronę, potem drugą. Na chlebku robi się lekka skorupka, którą pocieram ząbkiem czosnku i smaruję majonezem, na to filecik i gotowe.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Autorkrólik

Fileciki przy ognisku: Podobne przepisy

Fileciki przy ognisku: wypróbuj również

Powiązane Tematy