Sos kaparowy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 jajka na twardo, 2 łyżki octu winnego, 5-6 łyżek oliwy, 4 łyżki kaparów, 4 korniszony (ogórki konserwowe), 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Jaja obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka, przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Rozcierając trzepaczką stopniowo wlewać oliwę, aż masa nabierze konsystencji gęstej musztardy. następnie dodać ocet, szczyptę soli i pieprzu, dokładnie wymieszać. Białka jajek i korniszony kroimy w kosteczkę, dodać do masy. Wrzucić natkę i kapary, wymieszać i ewentualnie doprawić.

Jak podawać?

Do wszelkiego rodzaju ryb.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
AutorFanta

Sos kaparowy: Podobne przepisy

Sos kaparowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy