Składniki:
Mozzarella 2, pomidory 2-3, czarne oliwki 5-10, oliwa z oliwek lub sos czosnkowy, włoski lub grecki, zioła prowansalskie.
Jak przyrządzić?
Pomidory i mozzarellę pokrój w plasterki. Czarne oliwki przekrój na pół. Przygotuj sos, lub jeśli masz oliwę z oliwek. Pomidory i mozzarellę ułóż na zmianę (czyli: raz mozzarella raz pomidor) i tak dwa rzędy na talerzu. Połóż oliwki, polej sosem lub oliwą i posyp dla smaku ziołami.
Potrzebne przybory:
Nóż, deska do krojenia, talerz.
Jak podawać?
Najlepiej ze świeżymi listkami mięty z winem.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | 1000 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | szymonek12 |