Sałatka tatarska ze śledziem

Przepis kulinarny

Składniki:

4 płaty śledziowe (matjas), 4 ogórki konserwowe, 1 mały słoiczek pieczarek konserwowych, 1 mały słoiczek papryki konserwowej, 1 średnia czerwona cebula, 2 jajka ugotowane na twardo, 2 łyżki majonezu, 1 łyżki śmietany kwaśnej, pieprz do smaku, ½ pęczka kopru.

Jak przyrządzić?

Płaty śledziowe namoczyć w wodzie, aby straciły nadmierną słoność. Odsączyć i pokroić w cząstki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Pozostałe składniki pokroić w grubą kostkę. Dodać majonez, śmietanę i pokrojony koper. Doprawić do smaku pieprzem i dokładnie wymieszać.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje8
AutorGastrosfera

Sałatka tatarska ze śledziem: Podobne przepisy

Sałatka tatarska ze śledziem: wypróbuj również

Powiązane Tematy