Składniki:
4 płaty śledziowe (matjas), 4 ogórki konserwowe, 1 mały słoiczek pieczarek konserwowych, 1 mały słoiczek papryki konserwowej, 1 średnia czerwona cebula, 2 jajka ugotowane na twardo, 2 łyżki majonezu, 1 łyżki śmietany kwaśnej, pieprz do smaku, ½ pęczka kopru.
Jak przyrządzić?
Płaty śledziowe namoczyć w wodzie, aby straciły nadmierną słoność. Odsączyć i pokroić w cząstki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Pozostałe składniki pokroić w grubą kostkę. Dodać majonez, śmietanę i pokrojony koper. Doprawić do smaku pieprzem i dokładnie wymieszać.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 8 |
Autor | Gastrosfera |