Jarmużowa

Przepis kulinarny

Składniki:

30 liści jarmużu, 3 ząbki czosnku, łyżka masła, duża cebula, 3 litry wody, pół szklanki śmietany 30%, sól, pieprz do smaku, kostka rosołowa.

Jak przyrządzić?

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle razem z obranym, posiekanym czosnkiem, jarmuż opłukać, wyciąć "główny nerw", posiekać resztę i poddusić przez 2 minuty na maśle, wszystko wrzucić do wrzącej wody z rozpuszczoną wcześniej kostką rosołową i po kilku minutach od zagotowania zabielić śmietaną. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Jak podawać?

Na ciepło.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje6
Autormariusz k.

Jarmużowa: Podobne przepisy

Powiązane Tematy