Herbaciany duet z soli i łososia podany na grillowanej cukini

Przepis kulinarny

Składniki:

150 g łososia, 150 g filetów soli, 4 saszetki białej herbaty, sól morska, pieprz biały, rozmaryn, 1 cukinia, 2 łyżki oliwy.

Jak przyrządzić?

Łososia i solę pokroić na cienkie paski, oprószyć dokładnie herbatą, solą, białym pieprzem, połączyć razem tworząc plecionkę, odstawić na kilka godz. w chłodne miejsce. Następnie piec ok. 10 min. w temp. 130 st. Cukinię pokroić w plastry, oprószyć solą, rozmarynem, usmażyć na ryglowanej patelni lub grillu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćśrednia
AutorH2O

Herbaciany duet z soli i łososia podany na grillowanej cukini: Podobne przepisy

Herbaciany duet z soli i łososia podany na grillowanej cukini: wypróbuj również

Powiązane Tematy