Składniki:
300g wieprzowiny (gulasz), cukinia, bakłażan, 2 pomidory, 2 papryki, 3-4 pieczarki, 200 ml wina czerwonego, sól, pieprz, gałązka rozmarynu, kostka sosu pieczeniowego.
Jak przyrządzić?
W wodzie z solą i winem ugotuj pokrojone w kotkę mięso, to zapewni, że mięso będzie się rozpadało w ustach (ok. 40 min.). Pokrój wszystkie warzywa w kostkę. Z papieru do pieczenia wytnij kwadraty i ułóż mięso i warzywa na papierze w kilka porcji. Przygotuj sos jak napisano na opakowaniu i polej każdą porcję sosem. Zawiń każdą porcję w paczuszkę-woreczek, przewiąż u góry sznureczkiem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około pół godziny. Podawaj z greckimi ziemniakami lemonates. (przepis w bezmięsnych) Gwarantuję będziecie zachwyceni.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | średni |
Porcje | ok.4 |
Autor | KasiuniaW |