Składniki:
25 dag Matjasów korzennych SEKO S.A. (1 opakowanie), słoik buraczków marynowanych, oliwa z oliwek, pieprz cytrynowy, dwa plasterki cytryny oraz natka selera dla ozdoby, 150 ml jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka musztardy francuskiej.
Jak przyrządzić?
Buraczki odsączyć z zalewy oraz pokroić w cienkie plasterki, a następnie ułożyć je na półmisku tak, by na siebie zachodziły. Matjasy korzenne odsączyć z zalewy i pokroić w trójkąty. Ułożyć jedną ich warstwę na buraczkach. Całość polać oliwą z oliwy oraz posypać kilkoma szczyptami pieprzu cytrynowego. Danie ozdobić półplasterkami cytryny oraz natką. Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą. Przełożyć do niedużej miseczki i również ozdobić listkami natki. Smacznego!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Gastrosfera |