Świąteczne carpaccio - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

25 dag Matjasów korzennych SEKO S.A. (1 opakowanie), słoik buraczków marynowanych, oliwa z oliwek, pieprz cytrynowy, dwa plasterki cytryny oraz natka selera dla ozdoby, 150 ml jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka musztardy francuskiej.

Jak przyrządzić?

Buraczki odsączyć z zalewy oraz pokroić w cienkie plasterki, a następnie ułożyć je na półmisku tak, by na siebie zachodziły. Matjasy korzenne odsączyć z zalewy i pokroić w trójkąty. Ułożyć jedną ich warstwę na buraczkach. Całość polać oliwą z oliwy oraz posypać kilkoma szczyptami pieprzu cytrynowego. Danie ozdobić półplasterkami cytryny oraz natką. Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą. Przełożyć do niedużej miseczki i również ozdobić listkami natki. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt15 zł
AutorGastrosfera

Świąteczne carpaccio: Podobne przepisy

Świąteczne carpaccio: wypróbuj również

Powiązane Tematy