Składniki:
Chleb, ser żółty, cebula, ogórek (świeży lub korniszon), pomidor, papryka, wędlina (lepsza kiełbasa cienka ale może być i szynka).
Jak przyrządzić?
Na chleb (najlepszy wczorajszy) kładziemy wędlinkę, następnie inne dodatki, a na wierzch plasterek sera żółtego. Do mikrofali na kilka minut. Po wyjęciu są bardzo gorące.
Jak podawać?
Spokojnie można zjeść to na śniadanie, zamiast obiadu (podać do tego surówkę np.grecką), lub też na kolację.
Uwagi:
Wędlina nie jest obowiązkowa, więc osoby nie jedzące mięsa też mogą tego spróbować. Osoby nie lubiące warzyw (np.dzieci) mogą zrobić sobie z wędliną i serem (tak robi mój syn). Zamiast mikrofali można użyć prodiża, wtedy chlebek jest chrupiący ale przedłuża się czas oczekiwania do schrupania kanapeczek.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | yoanna |