Składniki:
1 serek topiony, klika plasterków sera żółtego (mogą ale nie muszą być), cebula, mała śmietana 18%, przyprawy do smaku, makaron.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Do garnka wlać śmietanę, poczekać aż zrobi się gorąca, dodać cebulę, pokruszony serek topiony i ser żółty. Czekać aż ser się rozpuści, ciągle mieszając. Dodać ulubionych przypraw. Podawać z makaronem.
Potrzebne przybory:
Garnek, nóż, łyżka.
Jak podawać?
Z makaronem, najlepiej świderki.
Uwagi:
Najlepiej zjeść sos zaraz po ugotowaniu. Po ostygnięciu zbryla się i ciężko go odgrzać. Ja dolewam trochę mleka i wtedy go odgrzewam.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Ola |