Składniki:
1 brokuł, 1 cebula, 50 g masła, 100 g łososia wędzonego, łyżka stołowa cukru, sól i pieprz.
Jak przyrządzić?
Do 0,7 litra wrzącej wody wrzucamy rozdrobnionego brokuła. Cebulę kroimy w paki i szklimy na maśle. Zeszkloną cebulę razem z masłem wlewamy do brokuła, gotujemy razem ok. 15 minut na dużym ogniu, często mieszając aż zgęstnieje. Całość miksujemy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Nalewamy do talerzy i wrzucamy na wierzch łososia pokrojonego w paseczki. Można udekorować świeżymi ziołami. Pyyychaaaaaaaa nawet dla osób, które nie przepadają za brokułami i łososiem. Świetny kolor:)
Uwagi:
Nie gotujemy warzyw zbyt długo, maks 15 minut.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Stefan |