Składniki:
4 płaty śledzika matias, 1 mały słoiczek zielonego, konserwowanego pieprzu.
Jak przyrządzić?
Śledzika moczymy w zimnej wodzie przez około 1 godzinę. Osuszamy i kroimy jak nam wygodnie. Układamy w niewielkim naczyniu 1 warstwę śledzika, a na nią rozkładamy odsączony, zielony pieprz. Kładziemy drugą warstwę śledzika i pieprz. Wszystko zalewamy olejem i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Potrzebne przybory:
Nóż, miseczka.
Jak podawać?
Ja podaję z czosnkowymi grzankami. Palce lizać!
Uwagi:
Pieprz można trochę rozgnieść widelcem, wydobędziemy jeszcze więcej aromatu.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Agnes |