Składniki:
6 filetów z kurczaka, łyżeczka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki imbiru, 6 łyżki czystej wódki, łyżeczka Vegety, 2 łyżeczki szałwii, łyżka masła, pieprz czarny i cayenne, sól i olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Filety stłuc, zalać zaprawą (łyżeczka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki imbiru, 4 łyżki czystej wódki, łyżeczka Vegety) i odstawić na 30 min. Filety smażyć na ostrym ogniu na 2 łyżkach oleju, po czym zmniejszyć ogień, posypać 2 łyżeczkami szałwii, dodać masło, pieprz czarny i cayenne, polać 2 łyżkami wódki, posolić do smaku i dusić 15 min. Podawać z ziemniakami z wody i jarzynami wg uznania. Polecam i życzę smacznego!
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Autor | Kasieńka |