Pierożki z marmoladą! - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

20 dag twarogu, 7 łyżek mleka, 6 łyżek oleju, 1/2 łyżeczki soli, 4 łyżki cukru, jajko, 40 dag mąki, 5 dag drożdży, mały słoik marmolady, cukier puder.

Jak przyrządzić?

Twaróg miksujemy z mlekiem i olejem, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę, sól i cukier. Kruszymy drożdże i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na godzinę.Ciasto rozwałkowujemy. Szklanką wycinamy krążki. Nakładamy marmoladę, sklejamy jak pierogi i pieczemy 15 minut.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćprosty
AutorAnna

Pierożki z marmoladą!: Podobne przepisy

Pierożki z marmoladą!: wypróbuj również

Rogaliki z marmoladą

... , a także wyjazdów nad jezioro. Zamiast pełnych cukru i konserwantów słodkich bułek nie zawsze pierwszej świeżości lepiej jest przygotować rogaliki z nadzieniem marmoladowym domowej roboty. Przeczytaj poniższy artykuł, a dowiesz się, jak zrobić ...

dawno temu

Pierożki ravioli w niecodziennej oprawie

... brzegi” dania są w cenie. Dziś kolejny ukłon w stronę Włoch. Tym razem będę Was gorąco zachęcać do kucharzenia z pierożkami ravioli w roli głównej. Ta tradycyjna potrawa kuchni włoskiej, nadziewana ...

dawno temu

Przepisy z ravioli

... Te małe pierożki o charakterystycznym kształcie świetnie nadają się nie tylko do zup, ale także pasują do sałatek, czy jako część składowa obiadu w formie dodatku do mięsa. Miłośników kucharzenia ... mięciutkiego farszu do pierożków ravioli ...

dawno temu

Pielmienie - przepis z syberyjskiego lasu

... Pielmienie to danie rosyjskie, które bardzo przypadło Polakom do gustu. Malutkie pierożki mogą mieć różne nadzienia. Pielmienie syberyjskie robi się z polędwicy wołowej, ale na razie przedstawiam przepis na pielmienie z grzybami. Ummm... aż ...

dawno temu

Sałatka z tortellini

... . Także kuchnia włoska ma jednak swoje pierożki. To słynne tortellini, nadziewane najczęściej serem, szpinakiem, grzybami lub szynką zwaną prosciutto. Włosi podają je zazwyczaj z sosem pomidorowym ... przepis na farsz z mięsa, ale to, co ...

dawno temu

Tarta z fetą

... , do których zamiast marmolady albo owoców z łatwością dodamy podsmażone pieczarki, szpinak albo odpowiednio przyprawione mięso mielone. Wskazać tu trzeba przede wszystkim na ciasto francuskie i możliwość ... przygotowania wyśmienitych ...

dawno temu

Zupa chińska

... , że nawet najbardziej wymagający smakosz znajdzie wśród nich propozycję najlepszą dla siebie. Przeczytaj poniższy artykuł, a dowiesz się o nich znacznie więcej. Poznasz także przepis na wyśmienitą zupę chińską z pierożkami. ... z pierożkami. ...

dawno temu

Pierożki z ciasta francuskiego

... wody lub surowego białka kurzego. Krok 3 Pierożki powinny piec się w temperaturze 180-200° C przez około 15-20 minut. Smacznego! ...

dawno temu

Dżem, konfitura, powidła - jak je odróżnić?

... 1988611 Dżem, konfitura, marmolada i powidła to nie ten sam produkt. Według rozporządzenia ministra w dżemie producent może użyć najmniej owoców, bo tylko 35 gramów na 100 gramów produktu ...

dawno temu

Jak zrobić pierogi? Przydatne porady

... zamiast pysznych, rozpływających się w ustach pierożków wychodzi jakaś twarda, zbita masa. Jak temu zaradzić? Oto kilka wskazówek dla ambitnych pań. ... zamiast pysznych, rozpływających się w ustach pierożków wychodzi jakaś twarda, zbita masa. ...

dawno temu

Pączki domowe

... . Rodzaje pączkówPączki z marmoladą zna chyba każdy z nas, bo to jedna z najpopularniejszych form tych wypieków. Zanim jednak dowiemy się, jak zrobić pączki, należy dowiedzieć się, jakie ich rodzaje ... serowe. Jednak największa różnorodność ...

dawno temu

Szybkie pączki

... po pół łyżeczki marmolady. Zlep brzegi ciasta w jednym punkcie. 5. I najważniejsze – smażenie pączków. Wrzuć je na gorący tłuszcz i poczekaj aż nabiorą złotego koloru. 6. Kiedy pączki z marmoladą będą gotowe, posyp je cukrem pudrem. Smacznego!   ...

dawno temu

Kiwi dla dzieci

... , jako składnik soku lub marmolady. Nie nadaje się do mlecznych koktajli, gdyż zawarta w nim aktynida - enzym rozkładający białka, sprawia, że napój ma gorzki smak. Poniżej przeczytacie, jakie właściwości ma kiwi i jak przyrządzić smaczny sok. ...

dawno temu

Prosty przepis na pączki

... ugniatamy aż do momentu, kiedy powstanie zwarte ciasto.Z masy formujemy kule, a do ich środka wkładamy wybrane nadzienie do pączków. Może to być więc marmolada, mus jabłkowy, budyń, dżem z róży ...

dawno temu

Odplamiacz dla dzieci i nie tylko

... się podczas jedzenia, które podstępnie atakuje nasze bluzki, koszulki i koszule - niesforna nitka makaronu zanurzona w pomidorowym sosie, pierożek z soczystą truskawką, czerwony barszcz z jajkiem, herbata, kakao, kawa… Drugie w kolejności są ...

dawno temu

Żeberka w kapuście

... i kuszące zapachy, które nawet najbardziej silnego zwolennika zdrowego odżywiania potrafią zwalić z nóg. W tym niezwykłym czasie chyba najbardziej nęci nas aromat świeżo smażonych pączków z marmoladą ...

dawno temu

Nadzienie do pączków

... z marmoladą To chyba najpopularniejszy typ tej słodkiej przekąski, a wybór smaków jest ogromny. Może to być marmolada truskawkowa, śliwkowa czy z dzikiej róży. Polewa może być np. lukrowa. Pączek ...

dawno temu

Jak zrobić rosół z tortellini?

... cebule6 łyżek posiekanego lubczyku10 dag pierożków tortellini z grzybami lub mięsem2 ząbki czosnku2 łyżki masłałyżkę mąki4 łyżki kwaśnej śmietanysólłyżkę posiekanej czerwonej paprykiKrok 1 Jak zrobić rosół ... rosołem i mlekiem. Mieszaj i w ten ...

dawno temu

Świąteczne pierogi po krakowsku. Rozwiązanie konkursu!

... zabrać, do przepięknego, szczególnie zimą Krakowa, w którym podczas świąt wszyscy zajadają się pysznymi, góralskimi pierogami! ;)  Hej! Krakowskie pierożki Składniki na ciasto: 1 kg mąki,2 łyżki ... się zagotuje. Kroimy cebulkę i wędzony boczek ...

dawno temu

Powiązane Tematy