Składniki:
podwójna pierś kurczaka, 1 puszka ananasa, garść orzechów włoskich, pęczek pietruszki, majonez, keczup, śmietana.
Jak przyrządzić?
Kurczaka oczyszczamy i gotujemy w wodzie z dodatkiem Vegety lub kostki rosołowej. Następnie, gdy przestygnie, kroimy na małe kawałki. Ananasa również kroimy na kawałeczki. Orzechy rozdrabniamy (ale nie na zupełną miazgę). Pietruszkę drobno siekamy.Sos: mieszamy majonez, keczup oraz śmietanę.Na sam spód salaterki kładziemy warstwę kurczaka, następnie ananasa i trochę orzechów. Zalewamy to sosem i sypiemy pietruszkę. Na to kolejna warstwa, tak samo - kurczak, ananas, orzechy. Ostatnia warstwa to sos z pietruszką na wierzchu.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | KasiaGM |