Składniki:
300 g mrożonego ciasta francuskiego, mąka do rozwałkowania, 8 cienkich parówek, 8 plastrów sera, 1 jajko, szczypta soli, keczup.
Jak przyrządzić?
Płaty mrożonego ciasta ułożyć obok siebie, przykryć i zostawić na pół godziny. Stolnicę oprószyć mąką. 4 plastry ciasta rozwałkować do podwójnej wielkości i przekroić na 2 części.Parówki ułożyć na cieście, owinąć serem a potem ciastem. Resztę ciasta cienko rozwałkować, pokroić w wąskie paseczki i owinąć nimi parówki w cieście. Jajko roztrzepać z solą i posmarować ciasto. Odstawić w chłodne miejsce na 15 minut.Parówki ułożyć na blasze opłukanej wodą i piec tak, aby ciasto uzyskało złoty kolor i stało się chrupiące.
Jak podawać?
Podawać na gorąco z keczupem.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | ewab50 |