Ice Tea Cytrynowa z rumem

Przepis kulinarny

Składniki:

1 saszetka herbaty czarnej z dodatkiem skórki cytryny, 200 ml wrzącej wody, 1 łyżeczka cukru trzcinowego, 1 łyżeczka rumu, plasterek cytryny (przed dodaniem należy sparzyć skórkę cytryny wrzątkiem), cukier do dekoracji szklanki, kostki lodu.

Jak przyrządzić?

Zaparzyć herbatę przez około 5-7 minut, posłodzić, ostudzić i schłodzić w lodówce. W międzyczasie brzeg szklanki przetrzeć sokiem z cytryny i zamoczyć w cukrze rozsypanym na płaskiej powierzchni. Po wyjęciu schłodzonego naparu, dodać rum i wymieszać. Całość przelać do udekorowanej szklanki, dodać plasterek cytryny i kostki lodu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Czas przygotowania8 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
AutorGastrosfera

Ice Tea Cytrynowa z rumem: Podobne przepisy

Ice Tea Cytrynowa z rumem: wypróbuj również

Powiązane Tematy