Składniki:
4 filety z halibuta, 4 łyżki stołowe mleka, 4 łyżki stołowe białego wina, 100 g pociętych grzybów, 1/2 poszatkowanej cebuli, czosnek suszony granulowany, pieprz, sól, 8 saszetek herbaty zielonej cytrynowej
Jak przyrządzić?
Rozgrzać piekarnik do 225 stopni. Tacę, na której będzie pieczona ryba posmarować olejem. Położyć na niej rybę. Następnie posypać ją 1 szczyptą pieprzu, soli i czosnku. Skropić mlekiem i winem. Później rozsypać na rybie zawartość 1 saszetki herbaty. Położyć na rybie cebulę i grzyby. Ponownie dodać 1 szczyptę pieprzu, soli i czosnku. I ponownie rozsypać na rybie zawartość 2 torebki herbaty. Przykryć całość folią i smażyć przez ok. 25 minut. Po 20 minutach sprawdzić, czy ryba jest dostatecznie miękka. Jeśli tak, nadaje się do podania.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Autor | buszująca w garach |