Biała ryba z herbatą

Przepis kulinarny

Składniki:

4 filety z halibuta, 4 łyżki stołowe mleka, 4 łyżki stołowe białego wina, 100 g pociętych grzybów, 1/2 poszatkowanej cebuli, czosnek suszony granulowany, pieprz, sól, 8 saszetek herbaty zielonej cytrynowej

Jak przyrządzić?

Rozgrzać piekarnik do 225 stopni. Tacę, na której będzie pieczona ryba posmarować olejem. Położyć na niej rybę. Następnie posypać ją 1 szczyptą pieprzu, soli i czosnku. Skropić mlekiem i winem. Później rozsypać na rybie zawartość 1 saszetki herbaty. Położyć na rybie cebulę i grzyby. Ponownie dodać 1 szczyptę pieprzu, soli i czosnku. I ponownie rozsypać na rybie zawartość 2 torebki herbaty. Przykryć całość folią i smażyć przez ok. 25 minut. Po 20 minutach sprawdzić, czy ryba jest dostatecznie miękka. Jeśli tak, nadaje się do podania.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
Autorbuszująca w garach

Biała ryba z herbatą: Podobne przepisy

Biała ryba z herbatą: wypróbuj również

Powiązane Tematy