Zupa porowa (autor gabi)

Przepis kulinarny

Składniki:

2 kostki rosołowe, 1 mała marchewka, 1 średni por, 2 łyżki śmietany, trochę mąki, koperek, 2 średnie ziemniaki, łyżka masła.

Jak przyrządzić?

Por umyć, przekroić wzdłuż i pokroić drobno na półplasterki, odrzucając mocno zielone twarde końce liści. Pokrojone udusićna maśle /nie mogą się zrumienić/. Połowę usmażonych porów ugotować w 1 litrze wody /około 5-7 min./, a następnie zmiksować blenderem lub końcówką miksera. Do zmiksowanej zupy dodać pokrojoną marchewkę i ziemniaki, pozostałą część podsmażonego pora, 2 kostki rosołowe i gotować do miękkości. Na końcu dodać śmietanę /jak ktoś lubi gęste zupy - to wymieszaną z odrobiną mąki/. Przed podaniem posypać zielonym koperkiem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje3-4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt3 zł
Autorgabi

Zupa porowa (autor gabi): Podobne przepisy

Zupa porowa (autor gabi): wypróbuj również

Powiązane Tematy