Czekoladowe krążki z hiszpańskimi oliwkami

Przepis kulinarny

Składniki:

Biała czekolada ½ tabliczki, hiszpańskie czarne oliwki 15 szt., różowy pieprz 1 łyżka.

Jak przyrządzić?

Oliwki kroimy w talarki. Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Łyżką układamy małe krople czekolady na papierze śniadaniowym. W środku każdej porcji umieszczamy plasterek oliwki i szczyptę pieprzu. Na wierzchu ostrożnie kładziemy kolejny arkusz papieru śniadaniowego i delikatnie przyciskamy, tak aby utworzyły się krążki. Tak przygotowaną całość wkładamy na kilka minut do zamrażarki, aby masa nabrała stałej konsystencji.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorEspanol

Czekoladowe krążki z hiszpańskimi oliwkami: Podobne przepisy

Czekoladowe krążki z hiszpańskimi oliwkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy