Rolada z polędwicy wieprzowej - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Polędwiczka wieprzowa, ser pleśniowy (gorgonzola), ser mozzarella, otarta bazylia, oliwa z oliwek, suszone pomidory, oliwki, świeży pomidor.

Jak przyrządzić?

Całą polędwiczkę nakrajemy wzdłuż, następnie rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy pieprzem. Na powierzchnię sznycla kruszymy ser pleśniowy (gorgonzola), następnie nakładamy plastry świeżego pomidora, posypujemy bazylią (ew. świeże listki), potem plastry mozzarelli i na koniec suszone pomidory oraz kilka posiekanych czarnych i zielonych oliwek. Całość zawijamy i spinamy. Podsmażamy na wysokim ogniu. Gotową "roladkę" wrzucamy w kamionkę lub naczynie żaroodporne w towarzystwie cebuli, czosnku i szklanki białego wytrawnego wina i na 15 minut do piekarnika w temp. ok 200 stopni.

Jak podawać?

Podawać z pure ziemniaczano marchewkowym oraz sałatką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
AutorCooleczka

Rolada z polędwicy wieprzowej: Podobne przepisy

Rolada z polędwicy wieprzowej: wypróbuj również

Rolada z indyka

... cienia wątpliwości można zaliczyć rolady mięsne. Ich zrobienie nie jest bardzo trudne, a efekt, jaki możemy osiągnąć nierzadko przewyższa nasze najśmielsze oczekiwania. Nie ryzykuj zatem i przeczytaj ... poniższy artykuł, z którego nie tylko ...

dawno temu

Mięso wieprzowe

... Mimo że w niektórych religiach jedzenie wieprzowiny jest zabronione, to jednak stanowi ona dość ważny produkt w tradycji kuchni polskiej. Wystarczy wspomnieć kotlety mielone, galaretkę wieprzową ... wieprzowegoZanim zaczniemy wymieniać i ...

dawno temu

Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym

... Jedzenie mięsa wieprzowego ma chyba tyle samo przeciwników, jak i zwolenników. W naszej kuchni to właśnie ono obok drobiu cieszy się największym powodzeniem. Z tego też względu w kuchni polskiej ... wieprzowe w sosie grzybowym. Połączenie ...

dawno temu

Zrazy wieprzowe

... , stąd też jej ogromne uznanie wśród wielu smakoszy. Jeżeli jesteś w posiadaniu kawałka mięsa wieprzowego, wołowego lub świeżej dziczyzny, nie trać czasu i zobacz, jak możesz przyrządzić pyszne zrazy. ... , stąd też jej ogromne uznanie wśród ...

dawno temu

Pieczeń wieprzowa z pieczarkami

... Pieczeń wieprzowa to świetny pomysł na obiad w mroźny zimowy dzień. Kiedy patrzymy za okno, to raczej nie marzy nam się lekki posiłek, złożony z samych warzyw, ale coś konkretnego, co pozwoli ... wieprzowa z włoskimi akcentami. Musisz zacząć od ...

dawno temu

Polędwiczki cielęce

... , lecz niezwykle smaczną cielęcinę. Jeżeli masz dość kurczaka ze szpinakiem albo zrazów wieprzowych, zobacz, co możesz zrobić z polędwicą cielęcą. Zanim jednak poznasz przepis na jej przyrządzenie, przeczytaj, czym charakteryzuje się omawiane ...

dawno temu

Ozorki wieprzowe

... . Niektóre podroby bowiem są spożywane na surowo, po usmażeniu, uduszeniu lub też panierowaniu. Jedną ze smaczniejszych potraw są ozorki wieprzowe w sosie musztardowym. Przepis na ozorki wieprzowePrzed ... przystąpieniem do przygotowania ozorków ...

dawno temu

Rolada szpinakowa z łososiem

... okazji i przeczytaj poniższy artykuł, z którego dowiesz się więcej na temat rolad, a także poznasz przepis na roladę ze szpinakiem i łososiem. ... okazji i przeczytaj poniższy artykuł, z którego dowiesz się więcej na temat rolad, a także poznasz ...

dawno temu

Pomysł na pyszną roladę schabową pieczoną z orzechami

... Nie masz pomysłu na obiad? Wypróbuj pyszną roladę schabową z orzechami! To danie idealne nie tylko na święta – z powodzeniem możesz poczęstować nim gości lub rodzinę. Zobacz, jak przyrządzić schab zapiekany z orzechami! ...

dawno temu

Truskawki z brukselką?

... Pieczona polędwica z czekoladą i zielonymi żelkami? Niezwykłe reklamy folii spożywczej firmy OSO pojawiły się w Australii. ... Pieczona polędwica z czekoladą i zielonymi żelkami? Niezwykłe reklamy folii spożywczej firmy OSO pojawiły się w ...

dawno temu

Pielmienie - przepis z syberyjskiego lasu

... Pielmienie to danie rosyjskie, które bardzo przypadło Polakom do gustu. Malutkie pierożki mogą mieć różne nadzienia. Pielmienie syberyjskie robi się z polędwicy wołowej, ale na razie przedstawiam przepis na pielmienie z grzybami. Ummm... aż ...

dawno temu

Zdrowe mięso z obniżoną kalorycznością

... Walory zdrowotne mięsa wieprzowego od dawna są przedmiotem krańcowo różnych opinii. Jedni widzą w mięsie znakomite źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych. ... ...

dawno temu

Tatar wołowy - przepis dla twardzieli

... się ją wyjątkowo szybko. Nie ma tu smażenia, nie ma gotowania, nie ma pieczenia. Jak zrobić tatar? Przygotuj: 10 dag polędwicy wołowejjajkoposiekany szczypiorekcebulępieprzoliwęewentualnie pół łyżeczki ...

dawno temu

Pomysł na gulasz

... Sztandarowe węgierskie danie i u nas cieszy się dużą popularnością. Potrawa najlepiej smakuje z mięsem wieprzowym, jest soczysta, bardzo sycąca oraz o bardzo wyrazistym smaku. Choć przygotowanie dania jest dość pracochłonne, to na pewno warto ...

dawno temu

Wielkanocna łopatka wieprzowa pieczona w musztardzie i śliwkach

... wieprzowej, paczka wędzonych śliwek, musztarda chrzanowa KAMIS, 2 cebule, koncentrat pomidorowy,ketchup, pieprz ziołowy KAMIS, majeranek, 3 ząbki czosnku,oliwa, sól, pieprz. Jak każde ... danie wystawne i świąteczne, wielkanocna łopatka wymaga ...

dawno temu

Sos paprykowy - przepis

...   Będzie świetnym dodatkiem do mięsnych bitek oraz pieczonej polędwicy. Podany z ryżem nadaje potrawom wyrazistego smaku. Jak zrobić sos paprykowy? Przepis jest niezwykle prosty i nie zajmuje dużo ... Będzie świetnym dodatkiem do mięsnych bitek ...

dawno temu

Przepis na jajecznicę

... Mięso z dziczyzny jest o wiele mniej kaloryczne niż wieprzowe, dlatego liczba miłośników posiłków przygotowanych na jego bazie stale rośnie. Aromat dań przyrządzonych na ich bazie jest nieoceniony! A jakby tak rozpocząć poranek pyszną jajecznicą ...

dawno temu

Salami - przepisy

... Ten rodzaj suszonej kiełbasy pochodzenia wieprzowego bądź wołowego i okrytego białym nalotem jest świetnym dodatkiem do wielu potraw. Charakterystyczny, lekko ostry i nieco słonawy smak nadaje ...

dawno temu

Forszmak - jak go zrobić z kurczaka?

... nie przepadam, za mięsem wieprzowym i wołowym, proponuję forszmak z kurczaka. Jeszcze czegoś takiego nie jadłaś? Spróbuj. Na pewno będzie smakowało twojemu mężczyźnie. ... nie przepadam, za mięsem wieprzowym i wołowym, proponuję forszmak z ...

dawno temu

Wątróbka z pieczarkami

... . Dopraw je solą, pieprzem oraz vegetą. 3. A teraz najważniejszy składnik pysznego dania – wątróbka wieprzowa lub wątróbka wołowa. Umyj ją i oczyść z błon, a następnie osusz papierowym ręcznikiem. 4 ...

dawno temu

Powiązane Tematy