Oliwkowa sałatka z pomidorami i kolendrą

Przepis kulinarny

Składniki:

100 g czarnych hiszpańskich oliwek, 4 pomidory, 1 ½ łyżki posiekanej kolendry, 2 zielone młode cebulki, sok z połówki cytryny, 6 łyżek hiszpańskiej oliwy z oliwek, sól i pieprz.

Jak przyrządzić?

Pokrój w talarki oliwki. Obierz i pokrój w kostkę cebulkę i pomidory. Połącz pomidory z oliwkami, cebulką, kolendrą, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sałatkę podawaj schłodzoną.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania30 min.
Porcje2
AutorEspanol

Oliwkowa sałatka z pomidorami i kolendrą: Podobne przepisy

Oliwkowa sałatka z pomidorami i kolendrą: wypróbuj również

Powiązane Tematy