Składniki:
1 opakowanie mleka krówka (wlać do garnuszka i rozpuścić). Ubić razem mikserem i podzielić na 3 części, z tego 2 ułożyć jako warstwę a jedną zostawić do ozdobienia):
3 opakowania fix śmietana, 1 śmietana 36%, 1 krem do karpatki (rozrabiamy jak na opakowaniu), 1 czekolada mleczna, 8 paczek herbatników.
Jak przyrządzić?
Weź prostokątną blaszkę i układaj warstwowo:herbatniki, krówka, herbatniki, śmietana, herbatniki, karpatka, reszta śmietany, starta czekolada.
Uwagi:
Bardzo proste i pyszne ciasto. Najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce, wtedy kiedy składniki się połączą. :)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | fiona0000 |