Składniki:
40 dag gotowanej wołowiny z rosołu, 2 duże ogórki kiszone, 1 średnia cebula, mały jogurt naturalny, 4-5 ząbków czosnku, cebulka zielona lub koper (co kto woli), sól, pieprz, vegeta, maggi, płaska łyżeczka musztardy (opcjonalnie łyżka majonezu).
Jak przyrządzić?
Wołowinę pokroić drobno w poprzek włókien, dodać pokrojoną w kostkę i posoloną cebulę, ogórek w kostkę. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę (można dać mniej, jeśli ktoś nie lubi), dodajemy trochę posiekanej dymki lub koperku. Później pieprzymy, dodajemy musztardę, trochę vegety i maggi, a na koniec dodajemy jogurt naturalny. Można dodać również łyżkę majonezu, ale i bez tego sałatka jest pyszna, pożywna i przede wszystkim nietucząca. Smacznego!
Potrzebne przybory:
Nóż, deska do krojenia.
Jak podawać?
Można podawać z chrupkim lub ciemnym pieczywem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | Niska |
Autor | k33agnieszka |