Tost z mozzarellą

Przepis kulinarny

Składniki:

chleb tostowy pszenny, ser mozzarella (kulka), świeża bazylia, 2-3 jajka, sól, pieprz, oliwa z oliwek.

Jak przyrządzić?

Ser mozzarella kroimy w grube plastry i układamy na chlebie tostowym, dodajemy kilka listków świeżej bazylii i ściskamy kanapkę, żeby się nie rozpadała. Jajko roztrzepać w miseczce z solą i pieprzem. W jajku moczyć tosty i obsmażać z dwóch stron na patelni, aż się zarumienią.

Jak podawać?

Podawać na ciepło.

Uwagi:

Gotowe tosty możemy później łączyć z naszymi ulubionymi dodatkami, tj.pomidory, ogórki... Jak kto lubi.:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
AutorMadziunia0906

Tost z mozzarellą: Podobne przepisy

Tost z mozzarellą: wypróbuj również

Powiązane Tematy