Składniki:
Sznycle z indyka, roszponka, ser pleśniowy typu Camembert, świeżo mielony czarny pieprz, płatki migdałów, ocet balsamiczny, mrożone maliny, sól, pieprz, oliwa.
Jak przyrządzić?
Sznycle umyć, osuszyć, pokroić na paski, przyprawić, obłożyć plastrami serka Camembert i upiec w piekarniku na folii. Maliny ew. rozmrozić, część włożyć do blendera i zmiksować na gładko, dodawać stopniowo oliwy, cukru, octu do smaku. Pozostałe maliny delikatnie rozgnieść widelcem i dodać do sosu. Wstawić do lodówki. Roszponkę umyć, osuszyć, wrzucić do miski, migdały podprażyć na patelni. Ułożyć paski indyka z camembertem, polać sosem, posypać pieprzem, na wierz wsypać migdały.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Michalina |