Roszponka z indykiem w occie - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Sznycle z indyka, roszponka, ser pleśniowy typu Camembert, świeżo mielony czarny pieprz, płatki migdałów, ocet balsamiczny, mrożone maliny, sól, pieprz, oliwa.

Jak przyrządzić?

Sznycle umyć, osuszyć, pokroić na paski, przyprawić, obłożyć plastrami serka Camembert i upiec w piekarniku na folii. Maliny ew. rozmrozić, część włożyć do blendera i zmiksować na gładko, dodawać stopniowo oliwy, cukru, octu do smaku. Pozostałe maliny delikatnie rozgnieść widelcem i dodać do sosu. Wstawić do lodówki. Roszponkę umyć, osuszyć, wrzucić do miski, migdały podprażyć na patelni. Ułożyć paski indyka z camembertem, polać sosem, posypać pieprzem, na wierz wsypać migdały.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
AutorMichalina

Roszponka z indykiem w occie: Podobne przepisy

Roszponka z indykiem w occie: wypróbuj również

Powiązane Tematy