Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem

Przepis kulinarny

Składniki:

górka cielęca 250 g,
kozi ser 150 g,
ciasto francuskie 1 op. (produkt gotowy),
jaja 1 szt.,
herbata Fig & Pear White 2 saszetki,
jogurt naturalny 200 ml,
świeża mięta,
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 2-3 łyżeczki,
oliwa ,
sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Cielęcinę pokroić w cienkie paski, zalać 150 ml mocnego naparu herbacianego, odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godz. Mięso dobrze odsączyć, oprószyć suszonymi pomidorami, doprawić solą i pieprzem. Ciasto pokroić w trójkąty, napełnić mięsem, dodać plasterek koziego sera, zawijać aby uzyskać formę rogalików. Rogaliki posmarować roztrzepanym jajkiem, wstawić do rozgrzanego do 180 st. piekarnika, piec ok. 20 min. Podawać z jogurtem połączonym ze świeżą miętą.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Autorbuszująca w garach

Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem: Podobne przepisy

Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem: wypróbuj również

Powiązane Tematy