Składniki:
musztarda 175g, wiórki kokosowe 2-3 łyżki, oliwa z oliwek 2 łyżki, miód spadziowy 2 łyżki. Przyprawy: kolendra 1 łyżeczka, lubczyk, tymianek, suszona cebula, czosnek 1-2 ząbki, pieprz cayenne, kilka kropel jasnego soya sosu.
Jak przyrządzić?
Prosta sprawa. Wszystko razem wybełtać (kolendrę lekko stłuc w moździerzu, czosnek przez praskę), przelać do słoika i do lodówki.
Potrzebne przybory:
Moździerz.
Jak podawać?
Pierś kurczaka pociąć na kosteczki, podsmażyć na oliwce, wlać 2-3 łyżki w/w Indian dressing, poddusić z 5 minut i na miskę z ryżem. Pyszota! Sosik dobry też do kanapek... praktycznie z wszystkim.
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Autor | mariush |