Indian dressing

Przepis kulinarny

Składniki:

musztarda 175g, wiórki kokosowe 2-3 łyżki, oliwa z oliwek 2 łyżki, miód spadziowy 2 łyżki. Przyprawy: kolendra 1 łyżeczka, lubczyk, tymianek, suszona cebula, czosnek 1-2 ząbki, pieprz cayenne, kilka kropel jasnego soya sosu.

Jak przyrządzić?

Prosta sprawa. Wszystko razem wybełtać (kolendrę lekko stłuc w moździerzu, czosnek przez praskę), przelać do słoika i do lodówki.

Potrzebne przybory:

Moździerz.

Jak podawać?

Pierś kurczaka pociąć na kosteczki, podsmażyć na oliwce, wlać 2-3 łyżki w/w Indian dressing, poddusić z 5 minut i na miskę z ryżem. Pyszota! Sosik dobry też do kanapek... praktycznie z wszystkim.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćniska
Autormariush

Indian dressing: Podobne przepisy

Indian dressing: wypróbuj również

Powiązane Tematy