Składniki:
4 dojrzale awokado, dojrzały duży pomidor, papryczka jalapeno, limonka, kolendra, duży ząbek czosnku, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Awokado obieramy, wyjmujemy pestkę i każde zaraz po tym polewamy sokiem z limonki, następnie rozgniatamy je widelcem na papkę. Dodajemy rozgnieciony czosnek, posiekaną kolendrę (ja nie lubię, wiec nie dodaję), bardzo drobno pokrojonego pomidora i jalapeno, sól i pieprz. Wszystko razem mieszamy. Wstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny. Przed podaniem mieszamy jeszcze raz.
Uwagi:
Uwaga na jalapeno. Jeżeli nie lubicie ostrego, to pozbądźcie się wszystkich pestek i białych "żył". Dojrzale avocado musi być czarne I miękkie.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | *madzia* |