Składniki:
250 ml mleka,
200 g mąki,
2 jaja,
1 żółtko,
2 saszetki herbaty czarnej aromatyzowanej o smaku owoców leśnych,
150 g konfitury z leśnych owoców,
150g mascarpone,
2-3 łyżeczki cukru pudru,
1 łyżeczka cukru,
olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Herbatę zaparzyć w 250 ml wody, wystudzić, dodać mleko, mąkę, 2 jaja, łyżeczkę cukru, dokładnie wymieszać. Z otrzymanego ciasta smażyć cienkie naleśniki. Żółtko utrzeć z cukrem pudrem i wymieszać z mascarpone. Naleśniki smarować warstwą mascarpone i warstwą konfitury, zawijać w rulony.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | kama |