Składniki:
1 opakowanie paryżanek klasycznych,
2 czerwone papryki,
0,5 kg cebuli,
1 kg pomidorów,
1/2 cukinii,
2 łyżki oleju,
sproszkowana słodka i ostra papryka.
Jak przyrządzić?
Paprykę kroimy w kostkę. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Cukinię szatkujemy. Paryżanki kroimy w talarki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i szklimy cebulę, a następnie podsmażamyrazem z nią parówki. Przekładamy cebulę z parówkami do garnka, następnie dodajemy paprykę i cukinię. Na koniec wkładamy pokrojone w ćwiartki pomidory i dusimy leczo na średnim ogniu 10–15 min. Gotowe – smacznego!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Gastrosfera |