Składniki:
4 kromki chleba razowego, 2 plasterki sera żółtego, 2 plasterki szynki gotowanej, 2 liście sałaty lodowej, mały ogórek zielony, średniej wielkości pomidor, 2 rzodkiewki, do dekoracji: liście ziół i 2 pomidorki koktajlowe.
Jak przyrządzić?
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy, w razie potrzeby obieramy. Na talerz kładziemy 2 kromki razowego chleba, na który kolejno kładziemy: plasterek żółtego sera, plasterek szynki gotowanej i liść sałaty lodowej. Kolejne warzywa: zielony ogórek, pomidor, rzodkiewki kroimy w plasterki i rozkładamy na kanapce. Przykrywamy drugą kromką razowca, stwarzając tzw. "artystyczny nieład" na kanapce. Talerz dekorujemy ziołami, na które kładziemy koktajlowe pomidorki.
Potrzebne przybory:
Talerzyk, nóż do warzyw.
Jak podawać?
Tworzymy tzw. "artystyczny nieład" na kanapce. Talerz dekorujemy ziołami, na które kładziemy koktajlowe pomidorki.
Uwagi:
Kanapka niezwykle zdrowa, a trochę kolorowego bałaganu na talerzu nie zaszkodzi. :)
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Autor | Alka. |