Składniki:
jasne spody tortowe Dan Cake, litr słodkiej 36% śmietanki, 150 g cukru, ulubione owoce, garść prażonych migdałów, polewa czekoladowa lub roztopiona tabliczka czekolady, poncz (herbata, sok z połówki limonki i połówki pomarańczy) do nasączenia biszkoptu (opcjonalnie).
Jak przyrządzić?
Wlewamy śmietankę do naczynia i dosypujemy cukier. Miksujemy aż do uzyskania jednolitego kremu. Na spód smarujemy grubą warstwę ubitej śmietany i nakładamy owoce. Następnie kładziemy kolejny biszkopt i powtarzamy czynność. Ostatni biszkopt gładko smarujemy śmietanowym kremem, a dla lepszego efektu masę rozprowadzamy także po bokach. Całość dekorujemy owocami i płatkami migdałowymi. Na koniec, z wierzchu i po bokach, polewamy tort czekoladową polewą. To wszystko! Wystarczy 15 minut. Smacznego!
Uwagi:
Pyszny tort na gotowych spodach Dan Cake, wykonany według przepisu Roberta Muzyczki, Szefa Dworu Korona Karkonoszy.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | gastrosfera |