Fusilli z wiosenną nutą

Przepis kulinarny

Składniki:

200 g makaronu 4-jajecznego świderki, 1 świeży brokuł, 3 pomidory, mały słoiczek czarnych oliwek,
25 g żółtego sera w kostce (najlepiej wykorzystać żółty ser marmurkowy), 4 łyżki oliwy, 1 łyżka octu winnego, sól, pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu tak, by nie był zbyt miękki. Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą. Brokuł podzielić na mniejsze różyczki oraz obgotować lekko tak, by się nie rozpadał. Pomidory pokroić w ósemki, czarne oliwki w plasterki, a żółty ser w kostkę 1x1 cm. Makaron oraz warzywa włożyć do dużej miski. Z oliwy i octu przygotować sos winegret, przyprawiając go solą i pieprzem. Tak powstałym sosem polać składniki sałatki i całość wymieszać.Bardziej wyrazistego smaku można nadać sałatce dodając do niej posiekany szczypiorek bądź pokrojone w małe kawałeczki marynowane papryczki chili.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
AutorGastrosfera

Fusilli z wiosenną nutą: Podobne przepisy

Fusilli z wiosenną nutą: wypróbuj również

Powiązane Tematy