Składniki:
400 g makaronu papardelle,
160 g wędzonego łososia,
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
30 ml oleju,
400 ml śmietany,
½ pęczka koperku,
80 ml białego wina,
½ łyżeczki pieprzu cytrynowego,
2 saszetki herbaty zielonej.
Jak przyrządzić?
Łososia pokroić w paseczki, cebulę w kostkę. Na oleju przesmażyć cebulę, łososia, czosnek, dodać wino, śmietanę; tworząc sos. Makaron ugotować w wodzie wraz z wysypaną z saszetek herbatą. Odcedzić. Makaron włożyć ponownie do garnka w którym się gotował, wlać powstały sos. Lekko wymieszać przełożyć na półmisek. Posypać delikatnie pokrojonym koperkiem.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | buszująca w garach |