Bagietka z wędzonym łososiem

Przepis kulinarny

Składniki:

2 bagietki, ok.20 dkg wędzonego łososia w plastrach lub w paskach, serek śmietankowy, oliwa, suszone zioła (bazylia, oregano), pęczek świeżego kopru.

Jak przyrządzić?

Bagietkę kroimy na "kanapki", smarujemy delikatnie z obu stron oliwą i oprószamy ziołami. Takie bagietki układamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku i czekamy aż się delikatnie zarumienią. Wyciągamy z piekarnika, czekamy aż wystygną i smarujemy serkiem śmietankowym. Na serku układamy kawałki łososia i dekorujemy świeżym koperkiem.

Uwagi:

Takie kanapeczki świetnie wyglądają na stole i są przepyszne:) Idealne na przyjęcia, jak i na kolację.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
AutorMadziunia0906

Bagietka z wędzonym łososiem: Podobne przepisy

Bagietka z wędzonym łososiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy