Składniki:
0,5 kg surowego łososia /filet bez skóry/,
2 posiekane cebulki /lub 1 duża/,
2 posiekane ogórki kiszone,
1 świeże żółtko,
0,5 cytryny /sok/,
pieprz, sól, maggi,
Jak przyrządzić?
Rybę zemleć, dodać przyprawy, sok z cytryny i żółtko, wymieszać. Ułożyć na półmisku i otoczyć cebulką i ogórkiem. Nabierając na swój talerzyk wymieszać pastę z cebulką i ogórkiem.
Potrzebne przybory:
Nóż, maszynka do mielenia lub malakser.
Jak podawać?
Podawać jak tatara wołowego.
Uwagi:
Idealna potrawa na wieczór wigilijny a także jako wyśmienita pasta do pieczywa, doskonała zakąska do alkoholu.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | Mirek Rogalski |