Łosoś po tatarsku

Przepis kulinarny

Składniki:

0,5 kg surowego łososia /filet bez skóry/,
2 posiekane cebulki /lub 1 duża/,
2 posiekane ogórki kiszone,
1 świeże żółtko,
0,5 cytryny /sok/,
pieprz, sól, maggi,

Jak przyrządzić?

Rybę zemleć, dodać przyprawy, sok z cytryny i żółtko, wymieszać. Ułożyć na półmisku i otoczyć cebulką i ogórkiem. Nabierając na swój talerzyk wymieszać pastę z cebulką i ogórkiem.

Potrzebne przybory:

Nóż, maszynka do mielenia lub malakser.

Jak podawać?

Podawać jak tatara wołowego.

Uwagi:

Idealna potrawa na wieczór wigilijny a także jako wyśmienita pasta do pieczywa, doskonała zakąska do alkoholu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
AutorMirek Rogalski

Łosoś po tatarsku: Podobne przepisy

Łosoś po tatarsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy