Sałata z bundzem

Przepis kulinarny

Składniki:

kilkanaście liści sałaty,
8 rzodkiewek,
100 g ziaren słonecznika,
200 g bundzu (wędzony, naturalny, z czarnuszką lub czosnkiem niedźwiedzim),
kilka kawałków marynowanej papryki,
kilka zielonych oliwek,
oliwa, sos na bazie octu balsamicznego, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Umytą sałatę porwać palcami i wrzucić do salaterki, następnie dodać pokrojoną w talarki rzodkiewkę, pokrojony w kostkę bundz i pociętą w paski marynowaną paprykę; słonecznik uprażyć na suchej patelni i dodać do reszty składników. Na końcu dodać zielone oliwki. Całość przyprawić solą, pieprzem, oliwą i ulubionym sosem na bazie octu balsamicznego (np. sos z octu balsamicznego i fig).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćniska
Autorjonki

Sałata z bundzem: Podobne przepisy

Sałata z bundzem: wypróbuj również

Powiązane Tematy