Roladki z mielonym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

10 plastrów żółtego sera,
10 dużych plastrów szynki (na kanapkę),
50 dkg mielonego,
jajo,
10 plastrów papryki,
2 łyżeczki przyprawy do mielonego,
sól,
pieprz.

Jak przyrządzić?

Do mięsa wbić jajko, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Każdy plaster szynki posmarować mięsem mielonym, przykryć plastrem szynki, położyć plaster papryki i zwijać w rulonik. Końce zatkać mielonym, żeby nie wypłynął ser. Roladki układać w naczyniu żaroodpornym i zapiekać 30-40 min. w temp. 200 st.

Jak podawać?

Podajemy zaraz po upieczeniu z ziemniakami i surówką. Roladki można polać sosem pieczeniowym, pieczarkowym (z torebki).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje10
Przybliżony koszt15 zł
Autorelka

Roladki z mielonym: Podobne przepisy

Roladki z mielonym: wypróbuj również

Powiązane Tematy