Składniki:
10 plastrów żółtego sera,
10 dużych plastrów szynki (na kanapkę),
50 dkg mielonego,
jajo,
10 plastrów papryki,
2 łyżeczki przyprawy do mielonego,
sól,
pieprz.
Jak przyrządzić?
Do mięsa wbić jajko, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Każdy plaster szynki posmarować mięsem mielonym, przykryć plastrem szynki, położyć plaster papryki i zwijać w rulonik. Końce zatkać mielonym, żeby nie wypłynął ser. Roladki układać w naczyniu żaroodpornym i zapiekać 30-40 min. w temp. 200 st.
Jak podawać?
Podajemy zaraz po upieczeniu z ziemniakami i surówką. Roladki można polać sosem pieczeniowym, pieczarkowym (z torebki).
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | elka |