Składniki:
Makaron penne z mąki razowej, mrożony szpinak, świeży czosnek, mozzarella, czarne oliwki, pomidory, zioła- bazylia i oregano, sól i pieprz, oliwa z oliwek.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie na pół twardo (al dente), odcedzić i włożyć do szkła żaroodpornego, szpinak rozmrozić na patelni, dodać zmiażdżony czosnek (ilość według uznania), sól i świeżo mielony pieprz, zmieszać szpinak z makaronem w szkle żaroodpornym, na wierzch położyć plastry mozzarelli, na to plastry pomidorów i pokrojone w krążki lub połówki czarne oliwki, posypać bazylią lub/i oregano, skropić oliwą z oliwek, zapiekać w 180 stopniach około 30 minut... Smacznego:)
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Kami |