Składniki:
20 szt. jaj przepiórczych,
800 g fasolki szparagowej,
2 puszki tuńczyka,
120 g pomidorów koktajlowych,
1 świeży ogórek,
1 cebula,
30 ml oliwy z oliwek,
10 ml octu balsamicznego,
sól,
pieprz,
2 łyżeczki herbaty czarnej liściastej.
Jak przyrządzić?
Jaja ugotować w wodzie z herbatą i solą. Następnie pokruszyć skorupkę ale jej nie zdejmować. Włożyć jajka znów do wody z herbatą, ale już nie gotować. Fasolkę ugotować w wodzie z solą i cukrem. Odcedzić, dodać tuńczyka w kawałkach, pomidory, plastry ogórka i cebuli. Dodać obrane jaja, obficie skropić oliwą i octem balsamicznym.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | buszująca w garach |