Chrupiący kurczak w krakersach

Przepis kulinarny

Składniki:

1 duża podwójna pierś z kurczaka, 3-4 szklanki maślanki, 1 paczka krakersów.

Jak przyrządzić?

1Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój na paski. Dodaj maślankę i odstaw na jakiś czas do lodówki. Krakersy włóż do torebki i pognieć, żeby były drobno pokruszone. Obtaczaj w nich mięso. Piecz ok. 20 min w 180 st. Podawaj z frytkami warzywnymi.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
Przybliżony koszt12 zł
AutorMichalina

Chrupiący kurczak w krakersach: Podobne przepisy

Chrupiący kurczak w krakersach: wypróbuj również

Powiązane Tematy