Tagliatelle z boczkiem i ricottą

Przepis kulinarny

Składniki:

1 opakowanie makaronu tagliatelle (ok.400g), 1 małe opakowanie sera ricotta, kilka plastrów wędzonego boczku, pęczek dymki, oliwa, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

W posolonym wrzątku ugotować makaron al dente. Na patelni rozgrzać oliwę i ułożyć na niej plastry boczku, obsmażyć z dwóch stron, aż wytopi się tłuszcz. Usmażony boczek odłożyć na ręcznik papierowy, żeby nie był za tłusty. Na wytopionym tłuszczu podsmażyć dymkę wraz ze szczypiorem, dodać ser ricotta. Wszystko doprawić solą i pieprzem. W misce połączyć ser i makaron. Każdą porcję "obsypać" usmażonym boczkiem.

Jak podawać?

Podawać na ciepło.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania25 min.
AutorMadziunia0906

Tagliatelle z boczkiem i ricottą: Podobne przepisy

Tagliatelle z boczkiem i ricottą: wypróbuj również

Powiązane Tematy