Składniki:
1 brokuł, 2 papryki (czerwona i żółta), puszka kukurydzy konserwowej, puszka czerwonej fasoli, mała kostka żółtego sera (ja zazwyczaj dodaję goudę), kilka ogórków konserwowych, kilka plasterków szynki, majonez, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Brokuł wrzucamy do posolonej, wrzącej wody i gotujemy do miękkości. Resztę składników kroimy w drobną kostkę. Dodajemy ugotowany brokuł, potem majonez i doprawiamy solą i pieprzem. Najlepiej smakuje, kiedy wszystkie składniki się "przegryzą", więc dobrze jest zrobić ją ok. 1,5 godz. przed podaniem.
Uwagi:
Wśród wszystkich moich znajomych ta sałatka zrobiła ogromną furorę. Gorąco polecam.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Autor | Madziunia0906 |