Składniki:
Awokado dojrzałe, 1 łyżki sok z cytryny, pół drobno posiekanej czerwonej cebuli, 1 łyżka maggi.
Jak przyrządzić?
Awokado rozkrawamy, wyjmujemy pestkę ZACHOWAĆ PESTKĘ, wykładamy miąższ najlepiej łyżeczką. Do miąższu dodajemy cytrynę, maggi (ewentualnie jak ktoś lubi czosnek 1 ząbek. Wszystkie składniki miksujemy lub rozdrabniamy widelcem (ja wolę robić to widelcem, konsystencja nie jest taka całkiem gładka). Na samym końcu dodajemy posiekaną cebulkę, mieszamy i gotowe! Świetny dodatek do kanapek, tostów zamiast masła lub tacos, tortilli albo jako zwykła przekąska.
Jak podawać?
Po przyrządzeniu schłodzić wkładając do pasty pestkę aby nie sczerniała.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | Lillith |