Składniki:
ciasto na naleśniki, 1kg kapusty kiszonej, 1kg pieczarek, 5 cebul, 1 mała śmietana, 20 dag sera żółtego, 50 dag mięsa na gulasz.
Jak przyrządzić?
Ciasto na naleśniki robimy z dodatkiem przypraw do pizzy, kapustę kiszoną przelewamy 2 razy zimną wodą i wyciskamy z nadmiaru wody. Kapustę smażymy na złoty kolor, pieczarki dusimy, potem smażymy cebulę na złoty kolor. Na usmażony naleśnik dajemy, kapustę, potem pieczarki i cebulę. Rolujemy je i wkładamy na blachę do pieczenia, na naleśniki dajemy ser i odrobinę śmietany i zapiekamy, aż ser się rozpuści. Wyciągamy i polewamy gulaszem.
Jak podawać?
Od razu z piekarnika.
Uwagi:
Życzę smacznego.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Piotr Duda |