Kopytka (autor Kasia.)

Przepis kulinarny

Składniki:

ugotowane ziemniaki, mąka, 2 jajka, cebulka, kiełbasa, margaryna.

Jak przyrządzić?

Do ugotowanych ziemniaków dodajemy mąkę i jajka i tłuczemy lub przepuszczamy przez maszynkę (mąka i ziemniaki wg uznania). Wyrabiamy ciasto, przyprawiamy solą i pieprzem, nie dosypujmy za dużo mąki, żeby kopytka nie wyszły twarde. Z kawałka ciasta formujemy wałek, spłaszczamy go na desce i kroimy nożem po skosie na mniejsze kawałki. Kopytka wrzucamy na wrzątek i gotujemy aż do wypłynięcia. Smażymy cebulkę i kiełbaskę pokrojoną w kostkę. Po ugotowaniu kopytka zawsze wrzucam najpierw na patelnię ze stopionym masłem i cebulką z kiełbasą, chwilę podsmażam i mieszam, żeby wymieszać kopytka z masłem. Polecam! Bardzo kaloryczne!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt5 zł
AutorKasia.

Kopytka (autor Kasia.): Podobne przepisy

Kopytka (autor Kasia.): wypróbuj również

Powiązane Tematy